Qr code gebruiken

Zo makkelijk is het

januari 2019

De QR code kan rechtstreeks met de camera functie van de telefoon gescand worden. Aparte QR apps zijn niet meer nodig. De ideale manier om de gast naar de GuestCompass te verwijzen of naar specifieke pagina’s te sturen. Zoals room service of ontbijtinformatie.

 

QR code scannen met iPhone

Open de camera functie van de telefoon en richt op de QR code. Bovenin het scherm verschijnt een blauwe balk met de link. Klik hierop. Zie het filmpje hieronder voor een voorbeeld.

QR code scannen met Android

Houd de home knop ingedrukt, klik daarna op het camera icoon. Richt op de QR code en tik op de QR code in beeld van de camera. Zie het fimpje hieronder voor een voorbeeld.

Google Lens voor Android

Als je niet direct het Google Lens icoon krijgt na het indrukken van de home knop op de Android telefoon, klik dan op de 4 bolletjes onderin. Hierna verschijnt het Google lens icoon.

2019, het jaar van de QR-codes

Je pakt je telefoon, scant een QR-code en voert een code in. Enkele seconden later is de betaling afgerond. Zo gaat het bij frituur Lescluze in Antwerpen, maar het is geen wonder dat dit bij jou niet direct herkenning oproept. Belgen gebruiken QR-codebetalingen namelijk regelmatig, terwijl Nederlanders er niet zo bekend mee zijn. Dat gaat dit jaar veranderen, verwachten specialisten.

In Nederland gebruiken we de QR-code al wel op onder meer boarding passes, in ziekenhuizen, in het openbaar vervoer (zoals bij deelfietsen) en bij online-bankieren. Maar voor betalingen in winkels hebben we onze betaalpas. Tegenwoordig kunnen alle smartphones QR-codes ‘realtime’ scannen, waardoor specialisten ook in Nederland een toekomst voor de QR-code als betaalmethode zien.

Lees het hele artikel hieronder:

GERELATEERD NIEUWS

——

Dynamic feedback module

Dynamic feedback module

Krijg feedback van uw gasten terwijl ze nog bij u zijn. Are you unhappy, tell us, are you happy, tell it to the world!

KPN stopt met IDSN

KPN stopt met IDSN

Vanaf 1 september 2019 zal uw telefonie, alarm en/of fax niet meer functioneren indien u gebruik maakt van ISDN lijnen.

30 jaar online

30 jaar online

Wat betekent dit voor de toekomst van hospitality? Hoe is het vakantie en reisgedrag beïnvloed door internet? Wat is de consequentie als je niets doet? In welke ...