Marjolein

Marjolein peilt

Heeft de hotelkamer nog een televisie in 2025?

Investeer je als hotel in een mooie tv, gebruikt je gast ‘m vervolgens (haast) niet: Weg met dat ding. Of heeft de tv toch nog potentie? GuestCompass zoekt het uit.


  • Manage access

Nulla sed aliquet odio. Ut aliquet, erat a volutpat viverra, elit velit convallis leo, eget maximus enim orci id nisl. Donec semper felis at luctus venenatis. Fusce volutpat rutrum urna, at facilisis erat. Aenean sit amet ultricies massa. Curabitur velit purus, mollis quis sem at, pellentesque scelerisque dui.

Hotel televisie in 2025

Voor- en nadelen van de televisie

Vrijwel elke hotelkamer heeft een tv. Toch kun je je als hotel met de tv onderscheiden. Het vereist wel een investering. Gasten willen het liefst overal hun favoriete series kunnen afkijken. Als dat op de ‘smart’ hotel-tv kan, speel je als hotel goed in op de persoonlijke behoefte van gasten en vergroot je tegelijkertijd de kwaliteitsbeleving van de gehele hotelkamer. Dat betekent voor gasten ongestoord ‘bingen’ en voor jou bingo ☺.

Onze visie

Tv-kijken is iets van de vorige eeuw. In hotels kijken gasten ‘smart’: naar domme schermen die ze via hun telefoon bedienen. In de toekomst krijgen die schermen hopelijk een touchscreen waardoor ze overal te gebruiken en te bedienen zijn: uitermate gebruiksvriendelijk dus. Even naar huis of de receptie bellen, kan dan op elke plek. Hetzelfde geldt voor ‘conference calls’ voeren. Vooral voor zakelijke gasten is dat een uitkomst.

Welke trends zien wij?

Ook in hotelkamers buiten Nederland krijgt de tv een andere functie. Steeds vaker is de tv een interactieve ‘hub’ waarmee gasten communiceren (bijvoorbeeld met de receptie), informatie zoeken, kamerfuncties bedienen zoals licht en temperatuur en hun eigen content kunnen streamen. Dat laatste kan via de smartphone, maar evengoed via een usb-poort waar gasten bijvoorbeeld een Amazon Fire Stick of een Google Chromecast op kunnen aansluiten.

Graphic televisie

Wat zeg ons panel?

Televisie graphic 2
GuestCompass