Marjolein peilt - Strijkplank

Dit zal echt niet gebeuren. Als je geen kreuken wilt zal je toch echt zelf moeten strijken. Vooral de zakelijke gast wil nog graag toegang tot de strijkplank en bout. Het liefst ook in de kamer zelf. Wel zo makkelijk tijdens het nieuws kijken. Even stijken in je onderbroek.

24/7
Beschikbaarheid
350+
Clients
-7-%
Front desk aanvragen

Onze observaties

Hotel strijkijzer strijkplank in 2025

Voor- en nadelen van het strijkijzer en de strijkplank in een hotel

De meeste gasten willen zelf strijken. Een strijkijzer en strijkplank zijn daarom een must. Die kun je standaard in enkele kamers plaatsen of op aanvraag aanbieden. Welke optie je ook kiest, zorg er altijd voor dat je alles goed onderhoudt. Dat is helaas een tijdrovende klus, maar wel een die belangrijk is. Niets is zo frustrerend voor een gast als een strijkijzer dat kapot is, of – nog erger – kalkaanslag heeft of vies is. Vies? Ja, sommige gasten strijken meer dan alleen kleding…

Onze visie

Wil je je zakelijk gasten tevreden houden, dan moet je een goede strijkservice bieden. Een service zonder gedoe en het liefst zonder (al te veel) extra kosten. Dat betekent strijkijzers en –planken op de hotelkamer of op afroep beschikbaar bij de receptie. Wat ook kan, is een zogenaamde strijkkamer op elke verdieping. Dat is makkelijker in onderhoud, maar minder klantvriendelijk. Gezellig samen strijken? Gasten zijn er niet zo gek op. Hetzelfde geldt voor de stomerij; te duur.

Welke trends zien wij?

Wat voor de Nederlandse zakelijke reiziger geldt, geldt ook voor de buitenlandse. Hotels worden gekozen en beoordeeld op hun strijkservice. In Groot-Brittannië behoort een strijkijzer en –plank meestal tot de standaard kameruitrusting van hotels. Of gasten kunnen gebruikmaken van een snelle stomerijservice waarbij kleding dezelfde dag klaar en/of speciaal ingepakt (‘boxing’) is zodat het kreukvrij blijft. En dat voor een klein bedrag.

Strijkijzer prof

”Bestaat de strijkijzer en de strijkplank in hotels nog in 2025”.`Wat zegt ons panel?

Strijkijzer gast
GuestCompass