St Jacob foundation

In de snel evoluerende wereld van de gezondheidszorg is het van cruciaal belang om processen te optimaliseren en de informatiestroom efficiënter te maken. Stichting Sint Jacob, een organisatie die zorg verleent aan ouderen, was zich terdege bewust van de uitdagingen die gepaard gaan met het handhaven van gedrukte informatie in hun verschillende zorglocaties. Deze uitdagingen vormden de drijfveer voor Sint Jacob om samen te werken met GuestCompass, en specifiek met de GuestCompass webapp's communicatiemodule, om hun informatievoorziening te moderniseren.

De Uitdaging

Tijdsintensieve, kostbare en verouderde Informatiemappen. Sint Jacob exploiteert acht zorglocaties die essentiële zorg verlenen aan ouderen. Hoewel de GuestCompass-webapp al enkele jaren actief was in de Sint Jacob Kliniek, de enige revalidatiekliniek van de organisatie, worstelde de stichting met verouderde en tijdsintensieve informatiemappen op hun andere locaties. Deze papieren informatiebronnen waren kostbaar om te onderhouden en bleven vaak niet up-to-date vanwege de frequente wijzigingen in zorginformatie. Sint Jacob zocht naar een efficiënte vervanging voor deze gedrukte mappen.

Jacob Kliniek Mockup resized

GuestCompass voor Digitale Informatievoorziening

GuestCompass bood de perfecte oplossing voor het digitaliseren van de informatievoorziening bij Sint Jacob. De GuestCompass webapp werd uitgerust met een voor ouder publiek gebruiksvriendelijke interface, bestaande uit duidelijke pictogrammen die gemakkelijk te bedienen zijn, zelfs voor de doelgroep die niet bijzonder digitaal ingesteld is. Elke locatie kreeg een vergelijkbare lay-out, wat zorgde voor een gestandaardiseerd intern beheerproces. Hierdoor kon Sint Jacob snel inspelen op veranderende zorgbehoeften en kon de informatie actueel worden gehouden.

Waarom GuestCompass?

Stichting Sint Jacob koos voor GuestCompass om diverse redenen. De bekendheid van GuestCompass binnen de stichting, dankzij een succesvolle implementatie in de Sint Jacob Kliniek, gaf vertrouwen in deze partner voor digitale transformatie. GuestCompass blonk uit in flexibiliteit, waardoor het snel kon worden aangepast aan de specifieke behoeften van Sint Jacob. Hierdoor kon de informatievoorziening gelijke tred houden met veranderingen in de zorgsector. Een andere troef was de mogelijkheid om mantelzorgers en familieleden eenvoudige toegang te bieden, zelfs vanuit huis, wat de communicatie tussen zorgverleners en familieleden verbeterde.

Speciale aandachtspunten

GuestCompass onderscheidde zich door zijn aandacht voor toegankelijkheid voor ouderen via een intuïtieve interface. Het beheer van de GuestCompass-webapplicatie was moeiteloos, zelfs voor locatiemanagers, waardoor consistentie en efficiëntie binnen de organisatie werden bevorderd.

Het succesverhaal van Stichting Sint Jacob met GuestCompass is een inspiratie voor organisaties die streven naar efficiëntere informatievoorziening en verbeterde zorgcommunicatie in deze digitaliserende wereld.

Sint jacob

Redenen voor success

Beide partijen wilden de manier waarop ze informatie delen moderniseren en efficiënter maken. GuestCompass was een geschikte keuze omdat het snel kon worden aangepast aan hun specifieke behoeften en gebruiksvriendelijk was. Bovendien was het een voordeel dat zowel ouderen als familieleden van bewoners gemakkelijk toegang hadden tot de informatie, zelfs vanaf een afstand.

Verbinden door technologie

In GuestCompass, technology and hospitality converge. As our name suggests, our journey began in the hospitality sector. It was there that our mission took shape: to empower businesses to regain control over their guest relationships through direct and relevant communication. This is important, not only for hotels but for every industry where personal interaction is valuable.

GuestCompass